Hundproblem eller Problemhund? - Här kan du få hjälp med din hunds problem.

Problembeteendeutredning

Problembeteendeutredning
Inga förkunskapskrav
En problembeteendeutredning består av en intervju (på ca 1,5h) där vi går igenom vad problemet/problemen är. Vi försöker reda ut vad problemet grundar sig i och hur det ser ut mm för att jag ska kunna lägga upp ett träningsschema med övningar som passar just er. Vi brukar också hinna med lite grundövningar vid första tillfället och när vi ses så bokar vi in nästkommande tillfälle. När vi ses gången efter går vi igenom träningsschemat och ni får verktyg att hantera problemen som ni har.

Sen är det upp till er att träna vidare på egen hand. Ni får vertygen att komma vidare och förhoppningsvis kan ni komma i mål på egen maskin men skulle ni vilja ha mer hjälp så finns det privatlektioner att köpa till.

På tv kan man kanske se ett beteende förändras på några minuter men tyvärr finns det sällan "quick fixes" som fungerar långsiktigt. Ni som ägare behöver träna dagligen och vara beredd på att det kan ta lite tid innan ni ser någon förändring. Tiden det tar att förändra ett beteende beror på fler faktorer så som tex hur mycket ni tränar, hur länge hunden har haft problembeteendet, genetik osv.

Vad är ett problembeteende? Det är ett beteende som ställer till problem för dig eller din hund. Det kan tex vara något som sänker livskvalitén för dig eller din hund.
Exempelvis
Rädslor - Din hund är rädd för föremål, människor eller miljöer.
Aggression - Din hund gör utfall mot hundar, barn eller annat.
Separationsångest - Du kanske inte kan lämna din hund ensam.
Jakt - Din hund jagar cyklar, skateboards, fåglar, andra djur, löv mm.
Stress - Din hund har svårt att slappna av i olika situationer.

Jag tar emot er hos mig eller åker hem till er för intervjun. När vi ses bestämmer vi gemensamt var nästa träning ska ske (beroende på problem). Milersättning kan tillkomma på priset beroende på var ni bor. När ni fyller i en anmälan så kommer vi överens om tid och plats mm.
 • Utredning
 • Intervju + 1 tillfälle på 1 timme och ni får ett individuellt träningsschema.
 • Pris: 2400:-
 • (Träningstillfället bokas in på intervjutillfället)
 • Det finns möjlighet att köpa fortsatta tillfällen efter avslutad utredning.

Lite information om hur vi tränar vanliga problem:
 • Rädslor
  Vi fokuserar på att stärka hundens självförtroende och ändra känslan till något mer positivt.
 • Aggression
  Beroende på vad aggressionen grundar sig i så jobbar vi för att ändra känslan hos hunden.
 • Separationsångest
  Det här problembeteendet är svårt att träna men inte omöjligt. Det stora problemet ligger i att man inte kan belöna hunden när man inte är där. Det krävs att man går varsamt framåt i träningen så det brukar ta tid. Här måste vi också titta mer på relationen mellan hund och ägare och efter det så jobbar vi mycket på att hunden ska kunna göra fler självständiga aktiviteter.
 • Jakt
  En del hundar går igång på doft, andra på ljud eller kanske synintryck. Vi jobbar på att dämpa jaktlusten eller vända den till något annat beteende.
 • Stress
  Stress kan bero på flera faktorer så som arv, miljö, sjukdom m.m. När vi jobbar med stressade hundar gäller det att vi själva kan vara lugna och övningarna baseras på lugnande övningar.